Participació en activitats científiques

 

· El Grup d'Investigació en la Recepció de les Literatures Clàssiques (GIRLC) vol expressar a la seva família i a la comunitat científica el seu pregon condol arran de la notícia del sobtat traspàs del Professor José Guillermo Montes Cala, Catedràtic de Filologia Grega de la Universidad de Cádiz. [>>]

· El professor Angel Narro participa al col.loqui internacional "Discours public et déclamation scolaire à Gaza dans l'Antiquité tardive: Chorikios de Gaza et son oeuvre", Universitat de Nantes, 6 de juny del 2014, amb la comunicació titulada "L'Antico e il Nuovo Testamento nell'opera di Coricio di Gaza".

· El professor Jordi Redondo té prevista a laReal Sociedad Menéndez y Pelayo de Santander la conferència titulada "La política augústea y su influencia en la literatura griega: la fundación de Roma y de su imperio en la Geografía de Estrabón", el dia 22 de maig del 2014.

· El passat mes de març de 2014 el professor Lluís Pomer ha fet una estada a la Università di Catania.

· Acaba de veure la llum (desembre del 2013) el llibre col·lectiu Misogínia, pensament i religió a la literatura del món antic i la seua recepció. Amsterdam, Adolf M. Hakkert Publisher, Classical & Byzantine Monographs (vol. LXXIX). [més informació]

· Els professors Lluís Pomer i Jordi Redondo participen en el I Encontro Ibero-americano de Retórica: 5, 6 i 7 de maig de 2014, Universidade do Porto. [més informació]

· Els professors Josep Lluis Teodoro i Ramon Torné participen en el IX Fòrum Auriga (Ripoll, 9-10 de novembre de 2013) presentant la trajectòria i els treballs del GIRLC. [la comunicació s'ha publicat en el núm. 68 de la revista Auriga]

· El professor Jordi Redondo participa en el XX Col·loqui de la Société Internationale Renardienne que se celebra a la Universitat d'Alacant (23-26 de juliol de 2013).

· El professor Ángel Narro va assolir el grau de doctor en Filologia grega el passat 16 de juliol a la UVEG. La nostra enhorabona!

· Els professors R. Montañés, A. Narro, J. Pérez Asensio, L. Pomer, R. Torné participen en el XVII simposi d'estudis clàssics de la SC de la SEEC (3-5 de juliol de 2013).

· Seminari de Didàctica organitzat pel GIRLC: La didàctica universitària de la literatura clàssica. Algunes propostes innovadores al voltant de la redefinició del classicisme. Universitat de València, 23-24 de maig de 2013. Hi han participat especialistes provinents de les universitats de Barcelona, Cádiz, Cantabria i Complutense de Madrid. [més informació]

· El GIRLC ha estat convidat a les Primeres Jornades Valencianes de Literatura Medieval, esdeveniment al qual desitgem una ferma i fèrtil singladura. [més informació]

· El professor Lluís Pomer fa una estada també a la Universitat de Bolonya la tardor-hivern de 2012. Hi participa amb una conferència sobre la recepció de la figura d'Alexandre el Gran en la literatura medieval. [més informació

· Des del passat mes d'agost el professor Ángel Narro fa una estada predoctoral a la Universitat de Bolonya.

· Ha aparegut el llibre col·lectiu Herois i sants entre les literatures clàssiques i la tradició literària occidental publicat a la col·lecció 'Classical and Byzantine Monographs' de l'editorial Hakkert(Amsterdam).

· El professor Ángel Narro ha estat convidat a fer una estada de recerca al Dipartimento de Filologia Classica i Italianística de la universitat de Bolonya el segon semestre de 2012.

· El professor Jordi Redondo participa al congrésLengua poética y religión en Grecia y Roma, organitzat per la Universidade de Santiago el dies 31 de Maig i 1 de Juny de 2012.

· Els professors Ángel Narro i Jordi Redondo participen al congrés internacional Revisitar o Mito / Recycling Myths, organitzat per la Universidade de Lisboa els propvinents 2 a 4 de Maig.

· El professor Jordi Redondo participa el mes de maig en el programa de doctorat del Departament de Filologia Medieval i Neogrega de la Universitat Aristotèlica de Salònica amb un Curs sobre les relaciones entre les literatures bizantina i catalana medieval, centrat en aspectes del Tirant lo Blanc.

· El professor Ramon Torné participa en les VII Jornades de Filosofia de Lleida, el 8 i 9 de març de 2012.

· Els professors Lluís Pomer, Jordi Redondo i Ángel Narro participen en el Quinto Simposio Extremeño de Estudios Clásicos, de l'1 al 3 de Març de 2012 a Cáceres.

· El professor Jordi Redondo realitza una estada de recerca a la Universitat de Salònica (del 4 d'octubre al 5 de novembre de 2011).

· El professor Ángel Narro participa en el LX Colloquium Biblicum Lovaniense The Apocryphal Gospels Within the Context of Early Christian Theology (Lovaina), del 26 al 28 de juliol de 2011, amb una comunicació 'L’importance de la foule dans l’Évangile de l’enfance de Thomas l’Israélite'.

· Els professors Rubèn Montañés, Ángel Narro, Jordi Pérez Asensio, Lluís Pomer i Ramon Torné participen en el XIII CEEC (Logronyo, 18-22 de juliol de 2011).

· Els professors Lluís Pomer, Jordi Redondo i Ramon Torné han participat en la Ia Trobada Internacional de Didàctica dels Estudis Clàssics organitzada per l'ICE de la UAB els dies 8-9 de juliol de 2011.

· Els professors Jordi Redondo i Jordi Sanchis participen al XX Coloquio Internacional de Filología Griega, La tradición clásica en la literatura española de los siglos XIV-XV (UNED de Madrid, del 9 a l'11 de març de 2011).

· Els professors Ángel Narro i Jordi Redondo han estat convidats a participar al congrés internacional de literatura clàssica i bizantina Literary Crossroads, que coorganitzen el Centre for Interdisciplinary Research into Ancient Languages and Early Stages of Modern Languages juntament amb The Institute of Classical Studies de la Masarykova Univerzita, a Brno,Txèquia, del 19 al 22 de setembre del 2010. [Vegeu el programa]

· El prof. Ángel Narro participa en una Jornada Científica organitzada pel Dipartimento di Filologia Classica e Medioevale de la Università degli Studi di Bologna: Primo ciclo di incontri tra studenti e dottorandi di Antichità Classiche e del Vicino Oriente Antico.

· Els professors Jordi Redondo i Jordi Sanchis participen al XX Coloquio Internacional de Filología Griega, La tradición clásica en la literatura española de los siglos XIV-XV (UNED de Madrid, del 9 a l'11 de març de 2011).

· Els professors J. Redondo i J. Sanchis participen en el Projecte d'Investigació dirigit pel prof. Juan Antonio López Férez, catedràtic de Filologia Grega de la UNED "Obras de Galeno: medicina-otras ciencias-literatura-pensamiento".

· Els professors Ángel Narro i Jordi Redondo han estat convidats a participar al congrés internacional de literatura clàssica i bizantina Literary Crossroads, que coorganitzen el Centre for Interdisciplinary Research into Ancient Languages and Early Stages of Modern Languages juntament amb The Institute of Classical Studies de la Masarykova Univerzita, a Brno,Txèquia, del 19 al 22 del propvinent mes de setembre del 2010. [Vegeu el programa]

· El professor Á. Narro participa al XXVI Congrés Internacional de Lingüística i filologia Romàniques (Universitat de València, 6-11 de setembre del 2010).

· Els professors Jordi Sanchis i Jordi Redondo participen al XXI Coloquio Internacional de Filología Griega de la UNED, entre els dies 10 i 12 de març de 2010.